Γίνετε το επόμενο
βραβευμένο project μας!

Όταν η ομάδα της Digital4u έβγαλε το πρώτο redesign του kentia.gr στο διαδίκτυο, μετά από λίγους μήνες βραβεύτηκε με το Bronze Award στην κατηγορία Redesign/ Relaunch Ηλεκτρονικού καταστήματος των E-volution Awards 2017.

Μέσα σε λίγα χρόνια αποφασίστηκε ένα ακόμα redesign, για ένα e-shop ακόμα πιο minimal και εύχρηστο τόσο για τον διαχειριστή του όσο και για τον χρήστη που το επισκέπτεται! Στόχος ήταν το νέο KENTIA να αντικατοπτρίζει πιο δυναμικά την αληθινή ταυτότητα της εταιρείας στο διαδίκτυο.

Λόγω της ηγετικής θέσης του brand στον ομολογουμένως δύσκολο κλάδο του, οι προσδοκίες για το αποτέλεσμα ήταν πολύ υψηλές και οι προκλήσεις ήταν τόσες που από την αρχή γνωρίζαμε ότι το project απαιτούσε χρόνο, φαντασία, επιμέλεια και μεγάλη εμπειρία.

Design: Ήταν προφανές ότι μία πλήρως εξατομικευμένη, καινοτόμα και minimal σχεδίαση ήταν το εφαλτήριο για την απόδοση κύρους και μοναδικής εμπειρίας χρήστη.

Αυτοματοποίηση διαδικασιών: H πλήρης αυτοματοποίηση του e-shop με το σύστημα ERP ως προς την ενημέρωση των προϊόντων και των παραγγελιών επιτρέπει την εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική διαχείριση του e-shop.

Ισχυρή θέση στα αποτελέσματα της Google: Γνωρίζοντας τη σημασία εμφάνισης σχετικών λέξεων στις πρώτες θέσεις της Google για ένα μεγάλο brand όπως η ΚΕΝΤΙΑ, έπρεπε ο σχεδιασμός του ηλεκτρονικού καταστήματος να είναι 100% εναρμονισμένος με τους κανόνες των μηχανών αναζήτησης (seo friendly πλατφόρμα, στοχευμένα πεδία περιεχομένου κ.τ.λ.)

Λειτουργικότητα: Μερικοί μόνο από τους πρωταρχικούς στόχους που έπρεπε να επιτευχθούν ήταν η απόλυτη ευχρηστία, πρόσθετα με γνώμονα την αύξηση των παραγγελιών, custom μηχανισμοί.

Βελτίωση σημαντικών δεικτών: Από την πρώτη στιγμή οι στόχοι βελτίωσης δεικτών ήταν μία από τις κεντρικές ιδέες πάνω στις οποίες «στήσαμε» την στρατηγική μας.  Για παράδειγμα η αλληλεπίδραση των επισκεπτών με το ηλεκτρονικό κατάστημα και τα ποσοστά που έχουν άμεση σχέση με τις πωλήσεις.

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ύστερα από μήνες δουλειάς και βελτίωσης ακόμα και των πιο μικρών λεπτομερειών είμαστε πεπεισμένοι ότι καταφέραμε όχι μόνο να πιάσουμε αλλά να ξεπεράσουμε τους στόχους και τις προσδοκίες μας, παίρνοντας τα εύσημα από την ίδια την επιχείρηση και από τα σχόλια των ίδιων των επισκεπτών που είναι οι πιο αυστηροί κριτές. Μέσα από την καταγραφή σημαντικών στατιστικών επιβεβαιώσαμε πλέον ότι το kentia.gr είναι αυτό ακριβώς το e-shop που θέλαμε να δημιουργήσουμε!

Μοναδικό εικαστικό

Κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε ένα εικαστικό το οποίο αναδεικνύει την δυναμική και το ύφος της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις των επισκεπτών του e-shop και είναι πολύ φιλικό στον μέσο χρήστη. Το minimal στοιχείο και η εικαστική λιτότητα είναι διάχυτα τόσο στην αρχική σελίδα όσο και στις υποκατηγορίες, πλήρως εναρμονισμένα με το ύφος του καταλόγου της εταιρείας.

Menu: Σταθερό μενού που είναι πάντα ορατό στον χρήστη κατά την περιήγηση του.

Παρουσίαση σχετικών προϊόντων: Παρουσίαση σχετικών προϊόντων δεξιά από το επιλεγμένο προϊόν για μεγαλύτερη ευκολία χρήστη.

Εξατομικευμένη ενότητα παρουσίασης ειδικών προϊόντων: Δημιουργία μιας custom λειτουργίας, η οποία παρουσιάζει τις προτάσεις προϊόντων από την ΚΕΝΤΙΑ με διαδραστικό τρόπο.

Ειδική εφαρμογή παρουσίασης καταστημάτων: Σχεδιασμός εφαρμογής παρουσίασης και φιλτραρίσματος των καταστημάτων της εταιρείας.

Ολοκλήρωση αγορών: Σχεδιασμός βελτιστοποιημένης One Page με στόχο την αύξηση των πωλήσεων.

Υπολογισμός μεταφορικών: Εξατομικευμένο σύστημα υπολογισμού τρόπου αποστολής και μεταφορικών.

Responsive Design: Χρησιμοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες τεχνικές έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα 100% φιλικό σε κινητά και tablets.

Αυτοματοποίηση

  • Άριστη αμφίδρομη επικοινωνία ηλεκτρονικού καταστήματος και ERP.
  • Aυτόματη μαζική ενημέρωση προϊόντων, τιμών, εκπτώσεων κ.λπ.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • Αύξηση πωλήσεων κατά 38% από τον πρώτο μήνα λειτουργίας του νέου e-shop.
  • Σημαντική βελτίωση των κρίσιμων δεικτών που σχετίζονται με τις πωλήσεις, όπως η μέση παραγγελία και οι επαναλαμβανόμενες πωλήσεις.
  • Κατακόρυφη βελτίωση δεικτών που σχετίζονται με την εμπειρία του χρήστη, το μέσο ποσοστό εγκατάλειψης και το μέσο χρόνο παραμονής.
  • Εντυπωσιακή βελτίωση του χρόνου φόρτωσης της ιστοσελίδας
  • Πάνω από 400 keywords στην 1η σελίδα των οργανικών αποτελεσμάτων της Google, με το πλέον ανταγωνιστικό «λευκά είδη» να κατέχει τα πρωτεία!

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ