Γίνετε το επόμενο
βραβευμένο project μας!

ΠΕΛΑΤΗΣ

Ο Dr. Κ. Αναγνωστόπουλος, Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πλέον εργάζεται δυναμικά στον τομέα του, συνεχίζοντας την έρευνα και την κατάρτιση σε όλους τους τομείς του ιατρικού ενδιαφέροντός του.

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό έχει λάβει μέρος σε ενδοσκοπικά σεμινάρια, ως ομιλητής, επιδεικνύοντας ζωντανά τις προηγμένες τεχνικές, ενώ παράλληλα έρευνες και ιατρικά άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ξένα περιοδικά με κύριο θέμα την θεραπευτική ενδοσκόπηση.

Είναι επιστημονικός διευθυντής στο ενδoσκοπικό τμήμα της Γενικής Παιδιατρικής και Γυναικολογικής Κλινικής «Μητέρα», αποτελώντας και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου. Τέλος, διατηρεί προσωπικό ιδιωτικό ιατρείο, εύκολα προσβάσιμο στο κέντρο της Αθήνας.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Ένα ιατρικό site μπορεί να θεωρείται από πολλούς ότι ακολουθεί την πεπατημένη (στάνταρ menu- ατέλειωτα ιατρικά κείμενα κ.τ.λ.) στην κατασκευή του, όμως για εμάς κάτι τέτοιο είναι άτοπο, αφού κάθε ένας επιστήμονας που έρχεται σε επαφή μαζί μας αναζητάει το καλύτερο αποτέλεσμα αποκλειστικά για την ειδικότητα και προσωπικότητά του. Έτσι και το project του Dr. Κ. Αναγνωστόπουλου ήταν μία από τις πιο δυνατές προκλήσεις!

Ο γιατρός διατηρούσε ήδη προσωπική ιστοσελίδα παλαιού τύπου, με ξεπερασμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, μη-ανανεωμένη για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ανακατασκευή της σε μία υπερσύγχρονη open source πλατφόρμα, ήταν το πρώτο και σημαντικότερο βήμα που θα επέτρεπε μία αλληλουχία ενεργειών για την απόδοση μιας άρτιας και δυναμικής ιατρικής ιστοσελίδας.

Εικαστικό

Η επιλογή του εικαστικού έπρεπε να εξυπηρετεί ταυτόχρονα την αισθητική σε συνάρτηση με την απλότητα, τη φιλικότητα στις μηχανές αναζήτησης και τη λειτουργικότητα, η οποία θα επέτρεπε στον ίδιο τον επισκέπτη την καλύτερη δυνατή πλοήγηση. Για την επίτευξη των παραπάνω, μία από τις ενέργειες είναι να επιλεγεί ο συνδυασμός χρωμάτων που αποπνέουν σοβαρότητα και μινιμαλιστικό ύφος που ταιριάζει σε ένα ιατρικό site.

Menu – Κατηγορίες

Η ριζική αναδιαμόρφωση των κατηγοριών/υποκατηγοριών της ιστοσελίδας διευκόλυνε πολύ ώστε με μία αναζήτηση η πληροφορία σχετικά με μια πάθηση ή θεραπεία να παρέχεται αμέσως. Αυτό αυτόματα φέρνει ως αποτέλεσμα την σημαντική βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη.

Περιεχόμενο

Τελικό βήμα ήταν η δημιουργία μοναδικών ιατρικών κειμένων που μεταφέρουν σαφείς και επιστημονικά αποδεκτές πληροφορίες για κάθε πάθηση. Το τμήμα Copywriting σε συνεννόηση με τον ιατρό, προχώρησε στη συγγραφή περιεχομένου για επιλεγμένες παθήσεις και θεραπείες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η δημιουργία μίας ιατρικής ιστοσελίδας εξειδικευμένης και άρτιας κατασκευαστικά ήταν πλέον γεγονός. Ύστερα από δοκιμές και αρκετές παραμετροποιήσεις στο template καταφέραμε να αποδώσουμε το ύφος και την ποιότητα που ήθελε ο γιατρός ήδη από την πρώτη μας συνάντηση.

Homepage

Ήδη από την αρχική σελίδα, ο χρήστης έχει την δυνατότητα να πλοηγηθεί στις κυριότερες παθήσεις/τεχνικές θεραπείας που εξειδικεύεται ο γιατρός, μέσα από έξυπνα Scroll Effects, εναλλαγές χρωμάτων και στοχευμένο φωτογραφικό υλικό.

Τόσο στο menu όσο και στο Footer (στο κάτω μέρος της σελίδας), ο χρήστης μπορεί να βρει χρήσιμα links που σχετίζονται άμεσα με τις ιατρικές παθήσεις και έχουν επιλεγεί από τον ίδιο τον γιατρό.

Design

H σωστή επιλογή template βοήθησε πολύ στην προσαρμογή ενός minimal εικαστικού που έδινε στον χρήστη πλήθος πληροφοριών, χωρίς να αποπροσανατολίζεται ή να συναντάει δυσκολίες στην εύρεση της εκάστοτε κατηγορίας.

Έπειτα, εφαρμόστηκαν όλες οι απαραίτητες τεχνικές ώστε ο χρήστης να μπορεί να έχει την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης, όποια ψηφιακή συσκευή και αν χρησιμοποιεί (responsive design)

Επιπλέον σημαντικές λειτουργίες:
  • Επίτευξη σημαντικής μείωσης του χρόνου φόρτωσης της σελίδας.
  • Ορατό menu όπου και αν βρίσκεται ο επισκέπτης.
  • Κατασκευή ειδικής φόρμας συμπλήρωσης online ραντεβού και επαφή με τον γιατρό, που εμφανίζεται εκτός από την σελίδα της επικοινωνίας και σε κάθε κατηγορία/υποκατηγορία.
  • Συγγραφή μοναδικού περιεχομένου για κάθε κατηγορία, το οποίο προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και ταυτόχρονα αυξάνει την δημοτικότητα και την αξιοπιστία του ιατρού.
  • Ενσωμάτωση Right Sidebar Menu με τις παθήσεις και τις θεραπείες σε κάθε κατηγορία-υποκατηγορία.
  • Ενσωμάτωση ειδικής ενότητας Blog, η οποία θα εμπλουτίζεται με αρθρογραφία από τον ίδιο τον ιατρό και θα ακολουθεί τις εξελίξεις της ειδικότητάς του.
  • Σωστή επεξεργασία μιας 100% SEO Friendly πλατφόρμας, με στόχο την άνοδο μεγάλου αριθμού keywords στην 1η σελ. των οργανικών αποτελεσμάτων.

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα;

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ