Γίνετε το επόμενο
βραβευμένο project μας!

ΠΕΛΑΤΗΣ

Το ηλεκτρονικό φαρμακείο i-cure από το ξεκίνημά του έχει ως βασική αρχή την άμεση εξυπηρέτηση των πελατών σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας σε συνδυασμό με τη διατήρηση της προσωπικής επαφής με τον Φαρμακοποιό και την επιστημονική πληροφορία.

Αποτελώντας τον πιο σύγχρονο κρίκο στην εξέλιξη του φυσικού φαρμακείου που λειτουργεί πάνω από 30 χρόνια, έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη ενός αγοραστικού κοινού, όλων των ηλικιών, που επιθυμεί να έχει στην πόρτα του τα καλύτερα προϊόντα, στις καλύτερες τιμές!

Σήμερα το i-cure συνεχίζει το έργο του με ένα εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό να το υποστηρίζει, καλωσορίζοντας ολοένα και περισσότερους επισκέπτες-πελάτες στον πανέμορφο ψηφιακό κόσμο του.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Αν και γνωρίζαμε ήδη από προηγούμενα projects τις ιδιαιτερότητες που έχει ένα φαρμακείο σε σχέση με τα υπόλοιπα e-shop, δεν έπαυε η πρόκληση να είναι μεγάλη, αφού το i-cure μέχρι τώρα ήταν μία σταγόνα στον ωκεανό των εκατοντάδων ηλεκτρονικών φαρμακείων που πυρπολούσαν το internet.

Ο σχεδιασμός της στρατηγικής που ακολουθήσαμε ήταν σταθερά προσανατολισμένος σε αυτό το σημείο: Στο πως θα αποκτήσει ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα το καινούργιο eshop!

Ο βασικός κορμός πάνω στον οποίο δουλέψαμε:

Ευκολία χρήστη

Το παλιό ηλεκτρονικό φαρμακείο υποστηριζόταν από έναν αρκετά ξεπερασμένο κώδικα, ενώ το αναχρονιστικό εικαστικό του δημιουργούσε δυσκολία πλοήγησης σε έναν καινούργιο επισκέπτη. Πρώτο βήμα λοιπόν ήταν με μία καινούρια πλατφόρμα να εκσυγχρονίσουμε τόσο το πίσω μέρος όσο και το θεμελιώδους σημασίας εικαστικό.

Από την μία έπρεπε να κινηθούμε στην λογική του minimal και από την άλλη να παρουσιάσουμε χιλιάδες κατηγορίες και προϊόντα, με τρόπο που δεν κουράζουν τον χρήστη, αντιθέτως του προσφέρουν γρήγορα και εύκολα τις πληροφορίες που θέλει. Και όλα αυτά σε μία μόνο σελίδα!

Εικαστικό

Θέλαμε ένα καθαρό και minimal design, το οποίο θα αποκτούσε ενδιαφέρον για τον επισκέπτη παρακινώντας τον να παραμείνει περισσότερο στο e-shop. Συμφωνήσαμε με τον ίδιο τον πελάτη να συνδυάσουμε ζωηρά και φρέσκα χρώματα, τα οποία θεωρούνται πετυχημένα στην ψυχολογία χρωμάτων του marketing! Αυτόματα, σημαντικοί δείκτες όπως η μέση παραγγελία ή το ποσοστό εγκατάλειψης θα βελτιστοποιούνταν.

Responsive design

Είναι γνωστό ότι το 40% περίπου των αγορών προέρχεται από κινητές συσκευές. Το i-cure δεν ήταν συμβατό, με αποτέλεσμα ένα ποσοστό πωλήσεων να χάνεται, αφού ο πελάτης δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει εύκολα την αγορά του.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μόλις ολοκληρώθηκε το project του i-cure η ικανοποίηση και η χαρά ήταν μεγάλη, αφού είχαμε καταφέρει σε πολύ καλό χρόνο να φέρουμε εις πέρας:

  • έναν απαιτητικό κώδικα
  • τον συντονισμό δύσκολων εφαρμογών
  • τη διευθέτηση κάθε μικρής λεπτομέρειας

και… να μπούμε στην ψυχολογία του online καταναλωτή που θα έκανε την διαφορά στο αποτέλεσμα!

Design

To i-cure άλλαξε ολοκληρωτικά! Η καθαρή του σχεδίαση και η απλή δομή του στην home page επιτρέπει με ξεκούραστο τρόπο την προβολή πολλών προϊόντων, μηνυμάτων και προσφορών σε στοχευμένα σημεία. Τα χρώματα συνδυάστηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε αυθόρμητα η ψυχολογία του χρήστη ως προς την καταναλωτική του συμπεριφορά να αλλάζει, υποκύπτοντας σε αγορά.

Λειτουργικότητες

Τεχνολογία tabs στην αρχική σελίδα: Μέσα από ένα μόνο κλικ, ο χρήστης βλέπει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για το προϊόν ή μία κατηγορία, χωρίς να μεταβαίνει σε άλλη σελίδα.

Τοποθέτηση έξυπνων προωθητικών μηνυμάτων: Σε εμφανέστατο σημείο, έχουν τοποθετηθεί εδικά πεδία πληροφορίας που τονίζουν τα μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα (Unique Selling Proposition – USP).

Εμφάνιση σχετικών προϊόντων: Κάτω από το επιλεγμένο προϊόν, εμφανίζονται όλα τα σχετικά προϊόντα που μπορούν να συνδυαστούν ή να αντικατασταθούν με το προϊόν.

Εύκολη αναζήτηση προϊόντων: Μέσα από μία custom λειτουργία, το πεδίο της αναζήτησης μεγαλώνει κατά την διάρκεια πληκτρολόγησης, προσφέροντας μέγιστη χρηστικότητα και διευκόλυνση.

Εφέ στο menu: Προκειμένου να μπορεί ο χρήστης να επικεντρώνεται στην κατηγοριοποίηση των προϊόντων, εφαρμόσαμε μία custom τεχνική σκίασης.

Δημιουργία email: Δημιουργήθηκαν εξατομικευμένα και ξεχωριστά e-mail για να ενημερώνεται ο πελάτης για κάθε κατάσταση της παραγγελίας του.

Κατηγοριοποίηση των brands: Δημιουργία μιας έξυπνης λειτουργίας που κατηγοριοποιεί όλα τα brands και επιτρέπει την πρόσβαση σε όλα τα ομαδοποιημένα προϊόντα του εκάστοτε brand.

Δημιουργία Blog: Εμφάνιση όλων των πρόσφατων άρθρων που αφορούν την υγεία και την ομορφιά στην αρχική σελίδα.

Αυτόματος υπολογισμός των δωρεάν μεταφορικών: Δημιουργία έξυπνου υπολογισμού για τα δωρεάν μεταφορικά έξοδα που μπορεί να κερδίσει ο χρήστης.

SEO friendly πλατφόρμα

Δώσαμε μεγάλη βαρύτητα και πετύχαμε το ηλεκτρονικό φαρμακείο να είναι πλήρως εναρμονισμένο και φιλικό στις μηχανές αναζήτησης, ώστε να είναι εύκολη η προώθησή του στην πρώτη σελίδα της Google.

Ευκολία Πλοήγησης
  • Δημιουργήθηκαν μηχανισμοί οι οποίοι ενημερώνουν εύκολα και γρήγορα τον πελάτη για τη διαθεσιμότητα του προϊόντος, την τιμή και τις εκπτώσεις.
  • Προστέθηκαν floating buttons on the side με στόχο ο χρήστης να μπορεί πολύ εύκολα να τηλεφωνήσει στο κατάστημα, να δει τα deals of the day αλλά και να μπορεί να επισκεφτεί το ηλεκτρονικό κατάστημα στα social networks.
  • Εξατομικευμένη σελίδα ολοκλήρωσης αγορών: Ο χρήστης μπορεί να προβεί σε αγορά μέσα από ένα μόνο κλικ!
Responsive

Εφαρμόστηκαν όλες οι απαραίτητες τεχνικές, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα 100% φιλικό σε όποια συσκευή και αν χρησιμοποιεί ο κάθε χρήστης.

Ευκολία του διαχειριστή

Πέρα από την ευκολία του χρήστη, δώσαμε και μεγάλη βαρύτητα στην ευκολία του διαχειριστή του ηλεκτρονικού καταστήματος. Έτσι δημιουργήσαμε μηχανισμούς οι οποίοι παραμετροποιήθηκαν στα μέτρα του πελάτη, επιτρέποντας μία πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία.

  • Δημιουργεί πανεύκολα πελατολόγιο μέσα από τις εγγραφές χρηστών/αγοραστών που δέχεται το e-shop του.
  • Παρακολουθεί τις πωλήσεις των προϊόντων, ώστε να έχει γνώση των προτιμήσεων του κοινού του.
  • Διαχειρίζεται την εξέλιξη των παραγγελιών.
  • Παρακολουθεί τα επίπεδα αποθεμάτων της αποθήκης του μέσα από το διαχειριστικό εργαλείο που του παρέχουμε.

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα;

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ