Γίνετε το επόμενο
βραβευμένο project μας!

ΠΕΛΑΤΗΣ

Η εταιρεία Pets & Friends δραστηριοποιείται πάνω από 20 χρόνια, λειτουργώντας 2 εξειδικευμένα καταστήματα παροχής προϊόντων για κατοικίδια ζώα και εξυπηρετώντας ένα μεγάλο πελατολόγιο που διαρκώς αυξάνεται.

Τα δύο φυσικά καταστήματα λιανικής που διαθέτει βρίσκονται το ένα στη Ν. Σμύρνη και το άλλο στον Ν. Κόσμο, διευρύνοντας κατά πολύ τις περιοχές εξυπηρέτησης σε όλη την Αττική. Ύστερα από χρόνια επιτυχίας και εμπειρίας το Pets & Friends αποφάσισε να δημιουργήσει τον online πλανήτη του με ένα e-shop, κάνοντας τη μεγάλη στροφή στις επιχειρηματικές του κινήσεις με προσανατολισμό πιο στοχευμένο και πιο απαιτητικό.

Κάπου εδώ προκύπτει και η συνεργασία με την Digital4u!

ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Από το πρώτο ραντεβού με τον πελάτη γνωρίζαμε ότι διαθέτει ήδη διαδικτυακή παρουσία με αρκετά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τον κλάδο του. Εξαρχής λοιπόν έπρεπε να τεθούν σωστά οι βάσεις για μια τεχνικά άρτια ανακατασκευή e-shop, βρίσκοντας νέες μεθόδους και μέσα που θα έφταναν ψηλά τον πήχη ποιότητας και λειτουργικότητας.

Εξατομικευμένες ανάγκες του πελάτη

Για να αποδώσουμε το ύφος που ήθελε να αποτυπώσει ο πελάτης στο νέο e-shop του, προσαρμόσαμε «στησίματα» και λειτουργίες με τεχνική πολυπλοκότητα, δημιουργώντας custom προσθήκες σε πολλές κατηγορίες.

Επιβλητικό και μοναδικό Design

Το Design ήταν μία σημαντική πρόκληση λόγω του ίδιου του αντικειμένου. Έπρεπε να δημιουργεί συναισθήματα και να αλληλοσυμπληρώνεται άψογα με χρωματικά μοτίβα που δεν θα κούραζαν τον χρήστη κατά την περιήγησή του.

Λειτουργικότητα

Μερικοί μόνο από τους πρωταρχικούς στόχους που έπρεπε να επιτευχθούν για την πλήρη απόδοση λειτουργικότητας ήταν η απόλυτη ευχρηστία με σαφή πεδία που δίνουν καίριες πληροφορίες, πρόσθετα με γνώμονα την αύξηση των παραγγελιών και custom μηχανισμοί που θα επέτρεπαν στον χρήστη να δημιουργεί εύκολα και γρήγορα το δικό του καλάθι αγορών!

Βελτίωση σημαντικών δεικτών

Η βελτίωση σημαντικών δεικτών που αφορούν την αλληλεπίδραση των επισκεπτών με το ηλεκτρονικό κατάστημα και ποσοστών που έχουν άμεση σχέση με τις πωλήσεις, ήταν ένας από τους πρώτους δεδομένους στόχους μας.

Ασυναγώνιστη θέση στις μηχανές αναζήτησης

Το νέο e-shop έπρεπε να είναι 100% συμμορφωμένο με τους κανόνες της μηχανής αναζήτησης της Google (seo friendly πλατφόρμα, στοχευμένα πεδία περιεχομένου, προσαρμοσμένα links).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Όταν πατάμε ENTER στο Link του Pets-Friends σίγουρα χαμογελάμε με μεγάλη ευχαρίστηση, ικανοποίηση και ανακούφιση, αφού όλα έγιναν όπως ακριβώς προγραμματίστηκαν και σχεδιάστηκαν.

Πετύχαμε την απόλυτη ευχρηστία του χρήστη σε όλα τα επίπεδα, από την απλή περιήγησή του μέχρι το στάδιο πραγματοποίησης της παραγγελίας του.

Εικαστικό

Δημιουργήσαμε ένα μοναδικό εικαστικό, το οποίο αντικατοπτρίζει πλήρως τον κλάδο. Αμφίπλευρα στην homepage τοποθετήσαμε δύο εικόνες κατοικιδίων με links που παραπέμπουν κατευθείαν σε συγκεκριμένες βασικές κατηγορίες με όλη την ποικιλία προϊόντων και προσφορών. Ταυτόχρονα εφαρμόσαμε κι άλλες custom λειτουργίες για ομαλές εναλλαγές χρωμάτων με παιχνιδιάρικα μοτίβα.

Responsive design

Καταφέραμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε δύο μοναδικά εικαστικά για desktop και για κινητές συσκευές. Άμεσος στόχος ήταν η αύξηση των πωλήσεων από την κάθε μία συσκευή ξεχωριστά με 100% responsive design για οθόνες laptop, tablet, κινητών. Και φυσικά την πετύχαμε!

Απόλυτη πρακτικότητα για τον διαχειριστή

Σημαντική παράμετρος που πετύχαμε 100%. Ο διαχειριστής του e-shop, μπορεί πανεύκολα να:

  • Δημιουργεί πελατολόγιο μέσα από τις εγγραφές χρηστών/αγοραστών που δέχεται το e-shop του.
  • Παρακολουθεί τις πωλήσεις των προϊόντων ώστε να έχει γνώση των προτιμήσεων του κοινού του.
  • Διαχειρίζεται την εξέλιξη των παραγγελιών.
  • Παρακολουθεί τα επίπεδα αποθεμάτων της αποθήκης του μέσα από το διαχειριστικό εργαλείο που του παρέχουμε.
Επιπλέον custom λειτουργίες
  • Δημιουργία μηχανισμού, η οποία υπολογίζει την τιμή των τροφών ανά κιλό.
  • Κατασκευή μηχανισμού one page checkout.
  • Εφαρμογή εξατομικευμένου μηχανισμού εμφάνισης μηνυμάτων στις κατηγορίες των προϊόντων.
  • Αισθητή βελτιστοποίηση στην ταχύτητα από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του e-shop.
Τι κάνει το Pets&Friends μοναδικό;

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο e-shop ξεχωριστό είναι η πολύ εύκολη διαχείριση του τεράστιου όγκου προϊόντων, χωρίς την εμφάνιση καμίας απολύτως προγραμματιστικής δυσχέρειας. Διατίθενται ειδικά φίλτρα και πλήθος επιλογών προσαρμοσμένων στις διαφορετικές απαιτήσεις της κάθε ομάδας προϊόντων. Η όλη διαχείριση έχει ως αποτέλεσμα την αυστηρή ταξινόμηση του καταλόγου στο front-end κομμάτι του site εξασφαλίζοντας αυτόματα την διευκόλυνση της περιήγησης των επισκεπτών.

Σήμερα το online petshop Pets-Friends καταγράφει σημαντική βελτίωση των κρίσιμων δεικτών που σχετίζονται με τις πωλήσεις και παρουσιάζει κατακόρυφη βελτίωση των δεικτών που σχετίζονται με την εμπειρία του χρήστη.

Και φυσικά έχει κερδίσει μία πολύ καλή θέση στην πρώτη σελίδα της Google για τα πιο ανταγωνιστικά Keywords!

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα;

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ