Γίνετε το επόμενο
βραβευμένο project μας!

ΠΕΛΑΤΗΣ

Ο εμπορικός και βιομηχανικός Όμιλος ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ ξεκινώντας από το 1922, έχει επισημοποιήσει διεθνείς συνεργασίες με ονόματα όπως Honda, Mitsubishi, Renault, Fiat, Volvo, εξασφαλίζοντας αποκλειστική Εισαγωγή-Διανομή επιβατικών αυτοκινήτων και επαγγελματικών οχημάτων. Παράλληλα οι ιδιόκτητες κάθετες μονάδες λιανικής πώλησης αυτοκινήτων σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα προσφέρουν μία μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών που συνεχώς εξαπλώνονται.

Περνώντας από πολλά ακόμη κομβικά σημεία, σήμερα ο όμιλος συνεχώς επεκτείνει τις συνεργασίες του, ιδρύοντας την Εταιρεία Μεσιτείας Ασφαλίσεων ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. και επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του στην αγορά ελαστικών οχημάτων ως αποκλειστικός διανομέας.

Όλα αυτά πιστοποιούν και καθορίζουν με σαφήνεια ότι ο όμιλος ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ είναι ένας από τους σημαντικότερους και μεγαλύτερους βιομηχανικούς κλάδους στην Ελλάδα.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Η Digital4u ανέλαβε την ανακατασκευή 4 βασικών ιστοσελίδων του ομίλου ανάμεσα στις οποίες και η κεντρική ιστοσελίδα ναυαρχίδα (saracakis.gr) από την οποία ο επισκέπτης θα μπορούσε να βρει όλες τις υπηρεσίες και τα προϊόντα.

Οι παλιές ιστοσελίδες είχαν ξεπερασμένο εικαστικό και παρωχημένο κώδικα, ενώ παράλληλα καμία δεν ήταν φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης. Ήταν πασιφανές ότι η ανακατασκευή ήταν αναγκαία προκειμένου οι καινούργιες σελίδες:

 • να εκσυγχρονιστούν
 • να αποκτήσουν νέο ανανεωμένο εικαστικό
 • να προσαρμόζονται άρτια σε όλες τις συσκευές

με λίγα λόγια να μπορούν να εκπροσωπήσουν επακριβώς το προφίλ του Ομίλου ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ!

ΜΕΛΕΤΗ

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε περιλάμβανε τόσο την ανακατασκευή και αναδιαμόρφωση των πληροφοριών που προσέφερε η ναυαρχίδα σελίδα του ομίλου, αλλά και την εξέταση- διερεύνηση και των υπολοίπων τριών σελίδων.

Έπρεπε να υπάρχει μια κοινή λογική σε όλες τις ιστοσελίδες ως προς την παρουσίαση του υλικού και ταυτόχρονα η κάθε μία ξεχωριστά να έχει τον δικό της εικαστικό χαρακτήρα, υποδειγματικά προσαρμοσμένη στο αντικείμενο που παρουσιάζει και πραγματεύεται. Τέλος όλες οι ιστοσελίδες έπρεπε να είναι εύχρηστες, ώστε να μπορεί κάθε επισκέπτης να πλοηγείται με άνεση.

Χαρακτηριστικά της κάθε ιστοσελίδας
 • Η σελίδα ναυαρχίδα του ομίλου ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ (http://www.saracakis.gr/) έπρεπε να συμπεριλάβει όλες τις πληροφορίες για την ιστορία, το προφίλ του ομίλου, για τις υπηρεσίες και ταυτόχρονα να μπορεί να ενημερώνει το κοινό της λιανικής και της χονδρικής. Ο όγκος των πληροφοριών και δεδομένων αυτών ήταν τεράστιος και για μεγαλύτερη λειτουργικότητα και ευχρηστία επιβαλλόταν να ταξινομείται σωστά στο site.
 • Η σελίδα που θα απευθυνόταν αποκλειστικά στη λιανική (http://saracakis-retail.gr/) θα έπρεπε να ενημερώνει τον χρήστη για τις τρέχουσες προσφορές, τα διαθέσιμα μοντέλα και όλα τα σημεία εξυπηρέτησης ανάλογα με την περιοχή ή την υπηρεσία.
 • Η σελίδα που θα απευθυνόταν αποκλειστικά στη χονδρική (http://sigma-motion.gr/) ήταν ταυτόχρονα και ηλεκτρονικό κατάστημα. Στη συγκεκριμένη κατασκευή έπρεπε να λάβουμε υπόψιν τις διαφορετικές ομάδες εγγεγραμμένων χρηστών-πελατών, δημιουργώντας αμφίδρομη διασύνδεση με γέφυρα για την άριστη επικοινωνία του καταστήματος με την κεντρική αποθήκη.
 • Η σελίδα μεσιτείας ασφαλίσεων (http://apollonbroker.gr/) έπρεπε να περιλαμβάνει και να παρουσιάζει σωστά κατηγοριοποιημένες όλες τις πληροφορίες που σχετίζονταν με τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Λαμβάνοντας υπόψιν τις υπηρεσίες που προσφέρει ο όμιλος και την πληθώρα των προϊόντων του, αποδώσαμε με τον καλύτερο τρόπο την δημιουργία των 4 ιστοσελίδων, εκσυγχρονίζοντας το εικαστικό, εφαρμόζοντας σωστές τεχνικές για την βέλτιστη εμπειρία του χρήστη, χωρίς να παραγκωνίζεται η ποιότητα του υλικού του πελάτη και χωρίς να υποβαθμίζεται το κύρος της εταιρείας.

 • Δημιουργήθηκε η ιδανική κατηγοριοποίηση, ώστε να παρουσιάζονται σωστά τα διαθέσιμα προϊόντα στον πελάτη και οι υπηρεσίες που προσφέρει ο όμιλος.
 • Κατασκευάστηκε ξεχωριστή ενότητα για την παρουσίαση των δελτίων τύπου, αποδίδοντας την εξωστρέφεια της εταιρίας.
 • Εφαρμόστηκαν όλες τοι σωστές πρακτικές, ώστε κάθε ιστοσελίδα να έχει responsive design και seo friendly πλατφόρμα με απώτερο σκοπό την εμφάνιση σημαντικών keywords στην 1η σελ. αποτελεσμάτων της Google.
Συγκεκριμένα

Στη κεντρική σελίδα του ομίλου (http://www.saracakis.gr/) παρουσιάσαμε το υλικό με τέτοιο τρόπο, έτσι να παρουσιάζουμε όλες τις υπηρεσίες, ανακατευθύνοντας τον χρήστη σε επιπλέον υπηρεσίες αν χρειάζεται.

Στη σελίδα της λιανικής (http://saracakis-retail.gr/) δημιουργήθηκαν:
 • Αυτόνομες σελίδες για την παρουσίαση της κάθε μάρκας αυτοκινήτου
 • Ξεχωριστή ενότητα προσφορών ανά μάρκα αυτοκινήτου. Σε κάθε ενότητα έχει δημιουργηθεί custom μηχανισμός με τον οποίο ο χρήστης μπορεί να ζητήσει προσφορά σε συγκεκριμένα μοντέλα της επιλογής του.
 • Μεμονωμένη ενότητα παρουσίασης των προσφορών after sales ανά μάρκα αυτοκινήτου.
 • Ξεχωριστή ενότητα παρουσίασης των σημείων εξυπηρέτησης που μπορεί να απευθυνθεί ο πελάτης.
 • Χωριστές φόρμες από τις οποίες επιλέγει ο πελάτης αν θέλει test drive ή να κλείσει ραντεβού με το συνεργείο, ανάλογα με την περιοχή στη οποία βρίσκεται.
Στη σελίδα χονδρικής (http://sigma-motion.gr/) δημιουργήθηκαν:
 • Ξεχωριστά και ειδικά φίλτρα ανά κατηγορία προϊόντων για την καλύτερη περιήγηση και αναζήτηση των προϊόντων.
 • Ειδικά πεδία που ενημερώνουν εύκολα τον χρήστη για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων που αναζητά.
 • Άμεση διασύνδεση με την κεντρική αποθήκη μέσω γέφυρας.
 • Συγκεκριμένο πεδίο στο οποίο ο πελάτης μπορεί να ενημερωθεί για το απόθεμα που υπάρχει στην κεντρική αποθήκη, ώστε να μπορεί να προχωρήσει σε παραγγελία.
Στη σελίδα μεσιτείας ασφαλίσεων (http://apollonbroker.gr/):
 • Έγινε σωστή παρουσίαση και κατηγοριοποίηση όλων των υπηρεσιών που παρέχει.
 • Δημιουργήθηκε ενότητα χρήσιμων συμβουλών προς του καταναλωτές.
 • Δημιουργήθηκε διασύνδεση με την υπηρεσία e-services webbroker.

 

Σημειώνεται ότι ο όμιλος ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ ήταν απόλυτα ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα της σελίδας ναυαρχίδας saracakis.gr, προχωρώντας αμέσως στην ανακατασκευή όλων των θυγατρικών ιστοσελίδων. Σήμερα η συνεργασία της Digital4u με τον όμιλο συνεχίζεται με επιτυχία και ο πελάτης είναι 100% ευχαριστημένος.

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα;

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ