Γίνετε το επόμενο
βραβευμένο project μας!

ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Μια ομάδα κορυφαίων- εξαιρετικά δημοφιλών – δημοσιογράφων, με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρία στο χώρο, αποφάσισε να δημιουργήσει έναν καινοτόμο τρόπο ενημέρωσης, συστήνοντας στο κοινό το νέο ειδησεογραφικό portal THE TOC.

Το έργο φιλόδοξο και οι στόχοι ιδιαίτερα υψηλοί, δεδομένων των καθιερωμένων ονομάτων στο χώρο της ενημέρωσης και των αναγνωστών που επιμένουν στις επιλογές τους στη συγκεκριμένη αγορά.

Η διαφοροποίηση, η πρωτοτυπία παρουσίασης, οι νέες λειτουργίες και δυνατότητες που προσφέρονταν πλέον στον αναγνώστη, παράλληλα με την εγκυρότητα, πληρότητα και αμεσότητα του περιεχομένου έπρεπε να παρουσιαστούν στον χρήστη, καθιερώνοντας τον ιστότοπο ως την Νο.1 επιλογή στην διαδικτυακή ενημέρωση!

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Η ενδελεχής μελέτη του υπάρχοντος ανταγωνισμού αποτέλεσε το σημείο έναρξης προκειμένου να δημιουργήσουμε το μίγμα ενεργειών εκείνο, που θα διαφοροποιούσε το ειδησεογραφικό site από οποιαδήποτε εναλλακτική μέχρι σήμερα.

Βελτιστοποίηση Tags & On-site Elements

Πυρήνας των ενεργειών ήταν η βελτιστοποίηση παραμέτρων αναφορικά με τις μηχανές αναζήτησης, που αποτελούν το κρισιμότερο παράγοντα για οποιοδήποτε ειδησεογραφικό ιστότοπο, προκειμένου να επιτύχει υψηλά νούμερα επισκεψιμότητας & υψηλές θέσεις εμφάνισης σε κομβικές λέξεις αναζήτησης της κατηγορίας.

Βελτιστοποίηση ετικετών για αναζητήσεις όπως Νέα Δημοκρατία, Αλέξης Τσίπρας, Πολιτική, Οικονομία και πολλές ακόμη λέξεις/φράσεις-κλειδιά που συγκεντρώνουν χιλιάδες αναζητήσεις ανά μήνα από Έλληνες χρήστες, πραγματοποιήθηκε, παράλληλα με την βελτιστοποίηση URL’s, meta-data και λοιπών παραγόντων που προσμετρά η Google για την αξιολόγηση κάθε ειδησεογραφικού ιστοτόπου.

Χωρίς τις παραπάνω ενέργειες και τη συγκεκριμένη μελέτη που πραγματοποιούταν σταθερά σε μηνιαία βάση για 12 μήνες, δεν θα ήταν δυνατή η επίτευξη αυτών των μεγεθών μηνιαίας επισκεψιμότητας, αλλά και ο ανταγωνισμός με οποιοδήποτε ειδησεογραφικό site μετρούσε αρκετά χρόνια στο χώρο.

Εκπαιδεύσεις & Εβδομαδιαία Ανάλυση Βασικών Δεικτών

Η εβδομαδιαία εκπαίδευση του συνόλου των αρθρογράφων αναφορικά με τον τρόπο συγγραφής του περιεχομένου, αποτέλεσε μια από τις περισσότερο απαιτητικές εργασίες, καθώς έπρεπε και πάλι να δοθούν κατευθύνσεις σχετικά με το τι αντιλαμβάνεται τόσο η μηχανή αναζήτησης ως «φιλικό» περιεχόμενο, όσο και ο χρήστης/αναγνώστης.

Ακολούθησε η εβδομαδιαία παρακολούθηση δεικτών όπως:

 • ο μέσος χρόνος παραμονής
 • το ποσοστό εγκατάλειψης σελίδας
 • το ποσοστό νέων χρηστών
 • ο ρυθμός αύξησης των μοναδικών επισκεπτών
 • η σύνταξη παρατηρήσεων προς την επιχείρηση αναφορικά με συγκεκριμένες αλλαγές & κατευθύνσεις με στόχο την άμεση βελτίωση των δεικτών
Ανάλυση Συμπεριφοράς Χρηστών & Βελτίωση Μετατρεψιμότητας

Μια ακόμη εργασία ήταν η αναλυτική μελέτη του ιστοτόπου αναφορικά με την βελτίωση της πλοήγησης χρήστη. Τα σημεία που εμφανίζονται κρίσιμα call-to-actions, η επικοινωνία της πληροφορίας στα διαφορετικά blocks εντός του επιλεγμένου template, η ευκολία μετάβασης από ένα άρθρο σε κάποιο νέο και η προβολή σχετικού με το ενδιαφέρον κάθε αναγνώστη περιεχομένου, απαιτούσαν μια ενδελεχή μελέτη ποιοτικών και ποσοτικών δεικτών και άψογη συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία για την αναδιαμόρφωση δομικών στοιχείων του ειδησεογραφικού, βάσει των προτάσεών μας.

Awareness & Προβολή των μοναδικών πλεονεκτημάτων

Εκτεταμένες PPC Καμπάνιες εστίασαν στην προβολή ενοτήτων όπως το TOC TV, TOC Magazine, TOC Mobile και διαφόρων services που προσέφεραν έναν εναλλακτικό τρόπο ενημέρωσης μέσω του site. Δημιουργία εικαστικών, motos που καθιέρωσαν την επωνυμία και συνόδευσαν τη διαφημιστική προβολή, ξεκίνησαν να εντυπώνονται στο στοχευόμενο κοινό ως μια ανταγωνιστική επιλογή στο χώρο της online ενημέρωσης.

Στόχος ήταν η καθιέρωση τόσο στα νεανικά κοινά, όσο και σε μεγαλύτερες ηλικίες επαγγελματιών, με προβολή του καινοτόμου interface, user experience αλλά φυσικά και του μοναδικού, ενημερωμένου περιεχομένου.

Μια διακαναλική στρατηγική κατάφερε να καθιερώσει το ενημερωτικό site σε ιδιαίτερα μικρό χρονικό διάστημα σε μια από τις κορυφαίες επιλογές αναγνωστών, επιτυγχάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα, όπως αποτυπώνονται παρακάτω.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ενέργειες
 • On-site βελτιστοποίηση ιστοτόπου
 • Conversion Rate Optimization
 • User Experience Analysis & Design
 • AdWords Campaign
 • YouTube Campaign
 • Facebook Campaign
 • Article Marketing

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αποτελέσματα που πετύχαμε εντός περιόδου 8 μηνών
 • 1.000.000 μοναδικοί επισκέπτες
 • Εφαρμογή ειδικών τεχνικών με αποτέλεσμα την μείωση του ποσοστού εγκατάλειψης της σελίδας κατά 50%
 • Αύξηση του χρόνου παραμονής στη σελίδα κατά 29%
 • Αύξηση κατά 60% των ακολούθων Twitter
 • Διπλασιασμός Facebook οπαδών

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα;

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ